Florin Citu: Guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor si pensiilor din prezent

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 09:22
1129 citiri
Florin Citu: Guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor si pensiilor din prezent
Foto: Facebook/Florin Citu

Vicepresedintele PNL, senatorul Florin Citu, precizeaza ca prin modificarile aduse Codului Fiscal, costul angajatorilor cu salariul minim creste cu 10%, iar contributia la Pilonul ll de pensii nu creste proportional cu salariul brut, concluzia sa fiind ca Guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor si pensiilor din prezent.

"Costul angajatorilor cu salariul minim CRESTE cu 10%! Pentru toti angajatorii, privat si stat!", sustine Catu pe Facebook, referindu-se la noul Cod Fiscal rezultat in urma modificarilor decise miercuri de Guvern.

El mai afirma ca salariul net scade daca salariul brut creste cu mai putin de 20%, consecinta valabila pentru toti angajatii, de la stat si din mediul privat.

"Companiile cu cifra de afaceri pana la 1 milion de euro platesc impozit de 1% pe cifra de afaceri - au nu au profit, platesc impozit! (Google, Amazon, Facebook etc. nu ar fi aparut niciodata intr-un astfel de sistem de impozitare) ", comenteaza liderul liberal.

In ceea ce priveste contributia la Pilonul II de pensii, el spune ca aceasta nu creste proportional cu cresterea salariului brut.

"In functie de deficitul la bugetul de stat, ramane la fel in suma absoluta sau cel mai probabil scade. Astfel, guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor si pensiilor din prezent", conchide Florin Citu.

Guvernul a adoptat miercuri asa-zisa revolutie fiscala, in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

PNL a anuntat miercuri anunta initierea motiunii de cenzura si organizarea de proteste in strada, urmare a masurilor fiscale adoptate de Guvern, presedintele PNL, Ludovic Orban spunand ca, pentru motiunea de cenzura, se va apela la "sustinerea fiecarui partid politic si a fiecarui parlamentar".

"Revolutia fiscala" urca euro la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 aniMisa incearca sa convinga ca "revolutia fiscala" e buna: Romanii sa isi puna intrebarea daca ies in strada pentru interesul propriu sau pentru companii"Revolutia fiscala" incalca Constitutia, sustin sindicalistii din BNS: Va fi sesizat Avocatul Poporului ...citeste mai departe despre "Florin Citu: Guvernul foloseste pensiile din viitor pentru plata salariilor si pensiilor din prezent" pe Ziare.com

#modificari Cod Fiscal , #Stiri Administratie