Florin Iordache explica de ce si-a delegat atributiile si insista ca ordonanta e "perfect constitutionala"

Joi, 02 Februarie 2017, ora 16:20
5700 citiri
Florin Iordache explica de ce si-a delegat atributiile si insista ca ordonanta e "perfect constitutionala"
Foto: Facebook/Florin Iordache

Florin Iordache a explicat joi de ce si-a delegat unele atributiile de ministru.

"Nicio delegare", a spus el initial, dupa care le-a explicat jurnalistilor in cateva cuvinte ca exista totusi o delegare pe chestiuni curente si ca este o procedura normala la care a mai apelat.

"Este un lucru normal, pentru operatiunile curente, de la salarii, pana la raspunsuri pe care trebuie sa le dam la autoritati, un secretar de stat sa poata semna, nu e nimic nou", a spus el.

Iordache a confirmat informatiile potrivit carora delegarea este facuta pentru ca el sa poata participa la discutiile pe tema bugetului din Parlament.

"Si saptamana trecuta acelasi lucru l-am facut, a semnat alt secretar de stat. Eu ma duc dimineata si dupa-amiaza. In perioada in care eu lipsesc, cineva trebuie sa semneze", a mai spus el, adaugand ca "atributiile de ministru le exercit eu".

Intrebat si despre OUG pe Justitie, adoptata marti seara, ministrul a spus ca acesta "este in Parlament" si ca este "perfect constitutionala".

Cristina Lita, din cadrul Departamentului de Comunicare al Ministerului Justitiei, confirmase anterior pentru Ziare.com ca atributiile "pe chestiuni curente" au fost delegate, pentru perioada 1 - 7 februarie, secretarului de stat Constantin Sima, "pentru a nu fi blocata activitatea ministerului".

- Continua - ...citeste mai departe despre "Florin Iordache explica de ce si-a delegat atributiile si insista ca ordonanta e "perfect constitutionala"" pe Ziare.com

#Florin Iordache delegat atributii, #ministru Justitie delegat atributii secretar stat , #Stiri Administratie