Forbes, despre autorii din inchisorile romanesti: Vor ajunge sa regrete cartile scrise

Vineri, 20 Mai 2016, ora 11:58
3142 citiri

Dupa ce a beneficiat de o pedeapsa redusa si datorita faptului ca a scris lucrari stiintifice in inchisoare, omul de afaceri George Copos este acum urmarit penal din cauza acuzatiilor de plagiat.

Cazul a ajuns si in atentia Forbes, colaboratorul Stephen McGrath scriind pe larg despre "omul de afaceri roman transformat in autor in inchisoare".

Acesta noteaza ca urmarirea penala a lui Copos reprezinta o alta lovitura pentru oamenii de afaceri si politicienii romani care au scris carti "stiintifice" in spatele gratiilor, folosindu-se de o portita in lege, pentru a-si reduce pedeapsele.

George Copos, urmarit penal in scandalul plagiatului

Sursa citata aminteste ca, pana in luna februarie, detinutii puteau sa exploateze legea din Romania, pentru a-si reduce cate 30 de zile din pedeapsa pentru fiecare carte cu valoare stiintifica publicata.

Copos, care a scris cinci astfel de lucrari, este acuzat ca ar fi plagiat o lucrare academica intr-una din cartile sale - "Aliante ...citeste mai departe despre "Forbes, despre autorii din inchisorile romanesti: Vor ajunge sa regrete cartile scrise" pe Ziare.com

#George Copos urmarit penal plagiat, #Copos plagiat carte inchisoare, #detinuti romani carti inchisoare , #Stiri Administratie