Forte si avioane de lupta ale armatei portugheze, in Romania - decizie in CSAT

Marti, 03 Martie 2015, ora 17:17
1043 citiri
Forte si avioane de lupta ale armatei portugheze, in Romania - decizie in CSAT
Foto: Administratia Prezidentiala

In Romania vor veni forte ale armatei portugheze din cadrul NATO, in perioada mai-iunie 2015, potrivit unei decizii luate in sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), prima prezidata de Klaus Iohannis de la preluarea mandatului.

Mai exact, in tara noastra vor stationa patru aeronave F16 Falcon si personalul aferent, adica in jur de 150 de militari si civili, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, in care sunt prezentate discutiile de marti.

"Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat propunerile Prim-ministrului referitoare la intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei, in perioada mai-iunie 2015, a unor forte si mijloace ale armatei portugheze, avand in compunere patru aeronave F16 Falcon si personalul aferent (aproximativ 150 militari si civili) in scopul pregatirii si desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO. Presedintele Romaniei urmeaza sa informeze Parlamentul cu privire la decizia luata, in conditiile legii", se mentioneaza in documentul citat.

Citeste mai departe despre "Forte si avioane de lupta ale armatei portugheze, in Romania - decizie in CSAT" pe Ziare.com.

#armata portugheza CSAT, #armata portugheza Romania , #Stiri Administratie