Forumul Judecatorilor ii cere lui Toader sa publice imediat raportul Consiliului Europei privind justitia din Romania, daca nu are nimic de ascuns

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 18:52
1334 citiri
Forumul Judecatorilor ii cere lui Toader sa publice imediat raportul Consiliului Europei privind justitia din Romania, daca nu are nimic de ascuns
Foto: Facebook / Revista Forumul Judecatorilor

Asociatia profesionala Forumul Judecatorilor din Romania cere Ministerului Justitiei sa autorizeze publicarea imediata a Raportului GRECO cu privire la impactul modificarilor aduse legilor justitiei asupra politicilor anticoruptie din Romania.

"Fata de interesul major al respectarii de catre Romania a angajamentelor

asumate in calitate de membru al Consiliului Europei, cerem Ministrului Justitiei sa autorizeze publicarea imediata a Raportului GRECO cu privire la impactul modificarilor aduse legilor justitiei asupra politicilor anticoruptie din Romania.

Cum autoritatile decidente au afirmat constant ca 'legile, asa cum au fost ele

modificate in Parlament intaresc independenta justitiei si lupta anticoruptie, iar factorul politic este eliminat', socotim ca nu exista si nici nu trebuie sa existe vreun fel de motiv de ingrijorare pentru a justifica un refuz de publicare imediata a Raportului GRECO", se arata intr-o scrisoare semnata de judecatorul Dragos Calin, de la Curtea de Apel Bucuresti, co-presedinte al organizatiei judecatorilor din Romania.

Reactia vine dupa ce Grupul de State Impotriva Coruptiei (GRECO) a anuntat ca a adoptat un nou raport ad-hoc privind reformele justitiei din Romania si a invitat partea romana sa autorizeze publicarea acestuia, dar si sa vina cu explicatii, in scris, in fata Consiliului Europei.

De asemenea, Forumul Judecatorilor din Romania i-a solicitat si presedintelui Klaus Iohannis sa trimita Parlamentului spre reexaminare legile adoptate luni de Senat privind modificarea legilor justitiei, precum si sa sesizeze Curtea Constitutionala si Comisia de la Venetia in acest caz.

GRECO a adoptat un nou raport privind reformele justitiei si cere Romaniei explicatii scrise

Si Platforma Romania 100 a fostului premier Dacian Ciolos i-a cerut lui Tudorel Toader sa publice imediat raportul GRECO cu privire la modificarile Legilor Justitiei, pentru ca Romania este stat membru al Consiliului Europei, iar ceea ce face ministrul Justitiei acum este echivalent cu "sfidarea normelor si a institutiilor internationale".

Platforma Romania 100 ii cere lui Tudorel Toader sa publice imediat raportul GRECO: Nu sfidati partenerii strategici ai Romaniei!

GRECO - Grupul de State Impotriva Coruptiei - este o institutie a Consiliului Europei insarcinata cu monitorizarea luptei anticoruptie din tarile membre UE.

#Forumul Judecatorilor Romania, #GRECO Tudorel Toader , #Stiri Administratie