Fost consilier din Teleorman: Kilometrul asfaltat de Tel Drum avea doar 800 de metri

Joi, 15 Martie 2018, ora 16:37
1408 citiri
Fost consilier din Teleorman: Kilometrul asfaltat de Tel Drum avea doar 800 de metri
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Bornele kilometrice in cazul DJ 701 din Teleorman ar fi fost micsorate de la 1.000 de metri la 800 de metri, potrivit unei declaratii facute de un fost consilier judetean, sub protectia anonimatului. Drumul ar avea in realitate o lungime totala mai mica cu 6-7 kilometri, arata un fost prefect de Teleorman.

Reabilitarea DJ 701 (limita - Dambovita Gratia - Poeni - Silistea - Scurtu Mare - Slavesti - Ciolanesti - Zabreasca - Dobrotesti) a fost realizata in perioada 2008-2009 si este acum anchetata de DNA in dosarul Tel Drum, in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, fraude europene si abuz in serviciu. Este una dintre lucrarile publice realizate de Tel Drum, care au fost anchetate de OLAF, alaturi de DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita.

Consiliul Judetean Teleorman a fost condus in perioada 2000-2012 de actualul lider PSD, Liviu Dragnea.

"S-au modificat bornele kilometrice"

Un fost consilier judetean a declarat pentru publicatia locala "Liber in Teleorman", sub protectia anonimatului, de ce ar fi fost micsorate bornele kilometrice.

"Drumurile judetene din judet, investigate de OLAF, constituie un subiect inca plin de povesti nestiute. Stiti ce au facut? Au modificat bornele kilometrice si le-au facut de 800 de metri, nu de un kilometru. Efectiv, acolo ei au facut pe hartie un drum mai lung decat in realitate, ca sa poata fura mai mult", a declarat consilierul judetean.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca in cadrul anchetei de la DNA sunt verificate inclusiv aceste aspecte.

Fostul prefect a confirmat neregulile

Teodor Nitulescu, fostul prefect al judetului Teleorman in perioada 2009-2012, cel care verifica contractele pentru legalitate, a confimat informatia. El a declarat ca exista o diferenta de lungime de 6-7 kilometri.

"Situatia e foarte simpla. In domeniul public, DJ 701 are o lungime, in realitate el are una mai mica. Vorbim de o diferenta de 6-7 kilometri. A fost asa: cand au facut proiectul, ei au fost nevoiti sa-l faca pe cel din documentele oficiale. Si-au dat seama, de fapt, ca drumul era mai scurt.

In mod corect, ei ar fi trebuit sa modifice datele. Puteau trimite la Guvern pentru a cere sa modifice lungimea drumului. Numai ca eu banuiesc ca, dupa ce au depus proiectul si ...citeste mai departe despre "Fost consilier din Teleorman: Kilometrul asfaltat de Tel Drum avea doar 800 de metri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tel drum liviu dragnea, #tel drum dna, #Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea Teodor Nitulescu, #Tel Drum Nitulescu, #Elena Udrea Liviu Dragnea , #Stiri Administratie