Fost deputat retinut de DNA: Trafic de influenta in schimbul a 270.000 de euro

Joi, 09 Iulie 2015, ora 17:42
991 citiri
Fost deputat retinut de DNA: Trafic de influenta in schimbul a 270.000 de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PNL de Bacau Mihai Banu a fost retinut, joi, de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta, el urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In acelasi dosar a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile si fiul fostului parlamentar, Lucian Banu, de profesie avocat, acuzat de complicitate la trafic de influenta, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Procurorii DNA Bacau spun ca in perioada 2010-2012 Mihai Banu "a pretins si primit, in mai multe transe, de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca in calitate de deputat sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau".

Banii erau necesari pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii ...citeste mai departe despre "Fost deputat retinut de DNA: Trafic de influenta in schimbul a 270.000 de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fost deputat Mihai Banu retinut, #Mihai Banu DNA retinut , #Stiri Administratie