Fost diplomat ONU: Iarmarocul asta penibil trebuie sa inceteze, daca vrem Romania unde i-e locul

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 12:00
1407 citiri
Fost diplomat ONU: Iarmarocul asta penibil trebuie sa inceteze, daca vrem Romania unde i-e locul
Foto: Arhiva personala a lui Alexandru Ciorobea

Am facut ce-am facut si tot spre vaile Balcanilor am alunecat, in ritmuri de clarinet, fum de mititei si show-uri TV dubioase. Se observa, insa, o reintoarcere a Romaniei spre valorile Occidentului, valori pe care nu am parut niciodata sa ni le asumam pe de-a-ntregul sau cu toata inima.

Romanul a inceput sa se mobilizeze, sa iasa in strada si sa sanctioneze punctual derapajele politicului. "E drept, cu un mare decalaj, dar tot e bine. La partea cu consecventa si perseverenta mai avem de lucrat, dar cred ca suntem pe un vector pozitiv", spune Alexandru Ciorobea, fost diplomat in cadrul ONU si fondatorul organizatiei Together for Development, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Aflat de partea cealalta a Oceanului, in SUA, Alexandru priveste Romania cu speranta, insa cu "specia aceea de speranta altoita pe argumente pragmatice".

Trebuie sa iesim din letargie si sa actionam. Trebuie sa cream, nu sa asteptam sa ne dea cineva!

"La fiecare intoarcere in tara - cel putin odata, de ...citeste mai departe despre "Fost diplomat ONU: Iarmarocul asta penibil trebuie sa inceteze, daca vrem Romania unde i-e locul" pe Ziare.com

#Romania de maine campanie, #Alexandru Ciorobea romania maine, #Alexandru Ciorobea diplomat ONU , #Stiri Administratie