Fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 16:30
1196 citiri
Fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare
Foto: Digi 24 (Arhiva)

Fostul director al Postei Romane Mihai Toader a fost condamnat, luni, la zece ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Toader este acuzat ca a achizitionat produse informatice de la o societate din Cipru, la un pret supraevaluat de 12 ori, prejudiciul in acest dosar fiind de 6,5 milioane de euro, scrie Mediafax.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au mai condamnat la zece ani si sase luni de inchisoare, tot pentru abuz in serviciu, alti trei angajati ai Postei Romane, respectiv Emanoil Lepadatu - fostul director executiv economic al Companiei Nationale Posta Romana, Andrei Marinescu - fostul director executiv dezvoltare strategica si Vasile Barbulet - fostul sef al Departamentului IT in CN Posta Romana.

Magistratii au stabilit ca cei patru condamnati sa achite Postei Romane 6,5 milioane de euro, valoarea prejudiciului, la care se adauga dobanda aferenta de la savarsirea faptelor pana la achitarea integrala a sumei.

Totusi, decizia Tribunalului Bucuresti nu ...citeste mai departe despre "Fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare" pe Ziare.com

#Mihai Toader inchisoare, #Mihai Toader Posta Romana inchisoare , #Stiri Administratie