Fost sef ANAF: De la cel mai inalt nivel al PSD s-a cerut controlarea marilor firme de audit. Dragnea ii cere dovezi

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 17:24
1006 citiri
Fost sef ANAF: De la cel mai inalt nivel al PSD s-a cerut controlarea marilor firme de audit. Dragnea ii cere dovezi
Foto: Facebook/Gelu Stefan Diaconu

Gelu Stefan Diaconu, fost presedinte al ANAF, acuza PSD ca a cerut controlarea marilor firme de audit.

Acesta sustine ca a primit un email prin care "de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern" s-a cerut conducerii ANAF declansarea unor controale la marile firme de audit.

"In tara lui Pablito, devenit intre timp un adevarat Bashar (ati vazut cum isi promoveaza propriile slugi la conducerea Curtii de Conturi?!), orice voce critica trebuie distrusa! Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF Bogdan Stan 'analiza si (...) initiere de actiuni de control' la cele patru firme de consultanta care apartin de Big Four, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte", a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

Acesta sustine ca emailul este adresat persoanei care a dispus si "'atacul' Antifraudei in redactiile Rise Project si Hotnews! Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme".

Diaconu se intreaba "cum va arata Romania peste 2-3 ani, daca gasca lui Pablito isi adjudeca conducerea justitiei si a Curtii de Conturi?".

El a precizat ca dupa ce au fost ridiculizati de catre toti consultantii fiscali pentru bazaconiile din programul de guvernare si dupa ce au adus tara pe buza prapastiei economice, "mardeiasii lui Pablito trec la amenintari fatise. Pe mine nu ma veti intimida, domnilor, asa cum nu a reusit nici coada de topor Tulus!".

Acesta a precizat ca daca Guvernul il va contrazice, va face public mail-ul in baza caruia ANAF-ul "a turat deja motoarele 'analizei de risc'...exact ca in cazul Rise Project si Hotnews".

La cateva ore dupa aparitia mesajului, Liviu Dragnea a fost intrebat despre acesta. Liderul PSD a spus ca Diaconu trebuie sa prezinte dovezi.

"Eu nu pot sa urmaresc toate prostiile de pe Facebook. Sa vina cu dovezi", a spus presdintele PSD.

A.G. ...citeste mai departe despre "Fost sef ANAF: De la cel mai inalt nivel al PSD s-a cerut controlarea marilor firme de audit. Dragnea ii cere dovezi" pe Ziare.com

#Gelu tefan Diaconu PSD ANAF, #Gelu tefan Diaconu ANAF , #Stiri Administratie