Fostul deputat Ciprian Luca, declarat incompatibil de ANI

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 12:18
1339 citiri
Fostul deputat Ciprian Luca, declarat incompatibil de ANI
Sursa foto: Aradon.ro

Fostul deputat Ciprian Florin Luca a fost in incompatibilitate din decembrie 2008 pana in decembrie 2012, intrucat a ocupat si functia de administrator al unei societati comerciale, a constatat Agentia Nationala de Integritate (ANI).

"Luca Ciprian Florin s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2008 - 20 decembrie 2012, intrucat a detinut, simultan, atat calitatea de deputat, cat si functia de administrator al S.C. MIBAK S.R.L.", se arata intr-un comunicat al ANI remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

Potrivit dispozitiilor articolului 82, alineatul 1, litera a din Legea 161/2003, "calitatea de deputat si senator este incompatibila cu functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, precum si la institutiile publice".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.

Fostul deputat Ciprian Florin Luca a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare. Ciprian Florin Luca nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, a precizat ANI.

#Ciprian Luca incompatibil, #deputat Ciprian Luca ANI, #Luca Parlament 2008 2012 , #Stiri Administratie