Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu, 7 ani inchisoare in dosarul "Buldotancul"

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 15:43
2427 citiri
Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu, 7 ani inchisoare in dosarul "Buldotancul"

Fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si 6 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul "Buldotancul", urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai mare dintre cele doua, cea de 7 ani.

Tribunalul Gorj i-a condamnat pe Surupaceanu si pe fostul director general al CE Turceni, Dumitru Cristea, la ani grei de inchisoare pentru spalare de bani si abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii i-au acuzat de achizitionarea, cu incalcarea prevederilor legale si la un pret supraevaluat, a unui utilaj - un buldozer-tanc - nefolositor si uzat.

Alaturi de cei doi, a mai primit sentinta cu executare, Cocora Busan Sorin, interpus al lui Surupaceanu, care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare. Ceilalti doi inculpati in dosar, Vasile Ioan Viorel si Silvica Boiangiu, fosti directori ai CE Turceni, au primit condamnari de 4 ani inchisoare cu suspendare.

Dosarul "Buldotanc" s-a aflat, initial, pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru ca Mugurel Surupaceanu ocupa in toamna anului trecut, un post de deputat. Surupaceanu insa a demisionat, atat din Camera Deputatilor, cat si din PSD iar dosarul a fost trimis spre solutionare catre Tribunalul Gorj.

#inchisoare Mugurel Surupaceanu, #dosar Buldotancul Surupaceanu, #spalare bani Mugurel Surupaceanu , #Stiri Administratie