Fostul ministru de Interne Cristian David a fost condamnat la cinci ani de inchisoare

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 16:37
859 citiri

Magistratii instantei supreme au decis, marti, schimbarea incadrarii juridice a faptei in dosarul fostului ministru de Interne Cristian David, din luare de mita in trafic de influenta, si condamnarea acestuia la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi.

Decizia, a carei pronuntare a fost amanata de patru ori, nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Magistratii Inalte Curti de Casatie si Justitie au decis, marti, in unanimitate, schimbarea incadrarii juridice a faptei lui David Cristian, din infractiunea de luare de mita, in infractiunea de trafic de influenta.

Cu majoritate de voturi, magistratii au decis condamnarea fostului ministru de Interne la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru alti doi ani.

"Condamna pe inculpatul David Cristian la pedeapsa de 5 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (...) deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata retinerii, arestarii preventive si a arestului la domiciliu de la data de 21.01.2015, pana la 18.04.2015, inclusiv", se arata in decizia magistratilor.

Totodata, magistratii au dispus mentinerea masurilor asiguratorii si confiscarea sumei de 500.000 de euro de la fostul ministru de Interne.

ICCJ a mai dispus achitarea fostului prefect de Buzau, Bigiu Marian Cristinel pentru infractiunea de spalare de bani, dar si a lui Doloiu Gheorghe.

In cazul lui Nitescu Valeriu - Roger, fostul sef de cabinet al lui Cristian David, magistratii au dispus schimbarea incadrarii juridice in complicitate la infractiunea de trafic de influenta. De la Nitescu Valeriu - Roger va fi confiscata suma de 1.585.000 lei, precum si un autoturism.

"Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror si inculpati", se mai arata in sentinta.

Initial, pronuntarea in acest dosar era programata pentru 10 octombrie, fiind atunci amanata pentru 24 octombrie. La termenul respectiv, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat din nou decizia, stabilind un nou termen pentru 7 noiembrie, ulterior pentru 21 noiembrie, cand a fost amanata pentru 5 decembrie.

La termenul din 12 septembrie al procesului, avocatii lui Cristian David au cerut ca procesul sa fie reluat, invocand inlocuirea unui magistrat, motiv care a dus la decizia de reluarea a proceselor in cazul lui Liviu Dragne ...citeste mai departe despre "Fostul ministru de Interne Cristian David a fost condamnat la cinci ani de inchisoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian David condamnat trafic influenta , #Stiri Administratie