Fostul ministru Gabriel Berca, trimis in judecata din arest

Luni, 17 August 2015, ora 17:11
994 citiri
Fostul ministru Gabriel Berca, trimis in judecata din arest
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA Bacau i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca si pe Mihai Banu, senator si, respectiv, deputat PDL la data faptelor, pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in dosar a fost deferit justitiei, sub control judiciar, si Lucian Banu, pentru complicitate la trafic de influenta.

DNA precizeaza ca, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine, cat si pentru formatiunea politica din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau PDL, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului.

Fostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA

Suma de bani respectiva era necesara pentru achitarea unor lucrari de ...citeste mai departe despre "Fostul ministru Gabriel Berca, trimis in judecata din arest" pe Ziare.com

#Gabriel Berca trimis judecata, #Mihai Banu trimis judecata, #Gabriel Berca trafic influenta, #Gabriel Berca DNA , #Stiri Administratie