Fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat la in dosarul privatizarilor strategice, va fi pus in libertate

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 21:41
944 citiri
Fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat la in dosarul privatizarilor strategice, va fi pus in libertate
Foto: Arhiva Ziare.com

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, punerea in libertate din Penitenciarul Rahova a fostului ministru al Comunicatiilor, Nagy Zsolt, condamnat la 4 ani de inchisoare in dosarul privatizarilor strategice, sentinta neavand cale de atac.

Potrivit sentintei pronuntate de Tribunalul Ilfov, Nagy Zsolt este obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, respectiv de la 4 octombrie 2017 pana la 26 ianuarie 2020, sa se supuna mai multor masuri de supraveghere.

Procesul "privatizarilor strategice" a inceput in 20 aprilie 2007 doar cu acuzatii din partea lui Stamen Stanchev, Mihai Dorinel Mucea si Mihai Radu Donciu. Acestia au fost trimisi in judecata, in 18 aprilie 2007, sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si spionaj, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete. In acelasi timp, s-a dispus judecarea separata a partii din dosar referitoare la Vadim Benyatov Don.

Vadim Benyatov Don a fost trimis in judecata in 13 septembrie 2007 de catre procurorii DIICOT, fiind acuzat ca ar fi luat masuri in vederea obtinerii de informatii secrete din domeniul energetic, al economiei nationale a Romaniei, informatii care ar fi fost de natura sa pericliteze securitatea statului.

In 30 martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata si pe Codrut Seres, Zsolt Nagy, Gabor Kerekes, Mircea Calin Flore, Michal Susak si Mustafa Oral.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, acestia au constituit sau au aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational, din care au facut parte si Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, in scopul comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

Cei sase trimisi in judecata in martie 2009 sunt acuzati de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova, aflate in portofoliul MEC-OPSPI, consultanta in vederea privatizarii SN Radiocomunicatii, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana din portofoliul MCTI, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetu ...citeste mai departe despre "Fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat la in dosarul privatizarilor strategice, va fi pus in libertate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nagy Zsolt eliberat inchisoare, #Nagy Zsolt eliberat , #Stiri Administratie