Fostul ministru Valerian Vreme a fost achitat de ICCJ in dosarul Microsoft

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 09:34
1204 citiri

Fostul ministru Valerian Vreme a fost achitat de magistratii instantei supreme in dosarul in care a fost acuzat de abuz in serviciu, decizia nefiind definitiva. El a fost acuzat ca a incheiat fara organizarea unei licitatii publice un contract de cumparare a unor produse software Microsoft in scoli.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata de procurori.

Fostul ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor Valerian Vreme a fost trimis in judecata in luna septembrie 2017, de procurorii DNA, el fiind acuzat de abuz in serviciu, dupa ce a incheiat, fara organizarea unei licitatii publice, un contract de cumparare a unor produse software Microsoft in scoli.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Vreme Valerian, in calitate de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a incheiat, fara organizarea unei licitatii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract "ce avea ca obiect inchirierea, pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli".

"Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent. De mentionat este faptul ca D.Con-Net AG a achizitionat licentele respective la pretul de 2.612.805 euro. Ulterior, in acelasi context, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a achitat catre D.Con-Net AG suma totala de 13.904.599 Euro", conform procurorilor anticoruptie.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.794 euro, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG. ...citeste mai departe despre "Fostul ministru Valerian Vreme a fost achitat de ICCJ in dosarul Microsoft" pe Ziare.com

#Valerian Vreme achitat Microsoft, #Valerian Vreme dosar Microsoft , #Stiri Administratie