Fostul sef al CNAS Lucian Duta, pus sub control judiciar de DNA: Ar fi luat mita 8,6 milioane de euro

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 16:31
1028 citiri
Fostul sef al CNAS Lucian Duta, pus sub control judiciar de DNA: Ar fi luat mita 8,6 milioane de euro
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Lucian Duta a fost pus sub control judiciar de catre DNA, fiind urmarit penal pentru luare de mita.

Potrivit unui comunicat al institutiei anticoruptie, Duta este acuzat ca ar fi luat o spaga totala de 8,6 milioane de euro, in perioada in care conducea CNAS.

De asemenea, procurorii au fixat o cautiune de 4,5 milioane de lei, adica aproximativ un milion de euro, ce trebuie depusa in cel mult 10 zile. In caz contrar, masura controlului judiciar va fi inlocuita cu retinere, care eventual ar putea fi urmata de arestare, daca e de acord instanta.

DNA arata, in comunicatul de presa, ca, in perioada 2010 - 2012, Duta, "in calitate de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, avand atributii de ordonator de credite, a pretins si primit, in mod repetat, de la reprezentantii a doua firme de software, foloase necuvenite pentru a asigura semnarea si derularea in bune conditii a unor contracte/acte aditionale incheiate de institutia pe care o reprezenta cu societatile respective".

Astfel, acesta a primit de patru ori mita - prima oara 5 milioane de euro, apoi, in ordine, 2,4 milioane de euro, 200 de mii de euro si, in final, un milion de euro.

Lucian Duta a primit banii fie in numerar, fie prin virament bancar in contul unei firme pe care o controla, "prin operatiuni economice ce au la baza contracte fictive de prestari servicii".

Din sumele virate in contul firmei, acesta si-a cumparat bilete de avion si cazare la hoteluri din tara si strainatate, si a cumparat un teren intr-o zona rezidentiala exclusivista, unde isi construieste un bloc cu patru etaje, mai transmite DNA.

F.N. ...citeste mai departe despre "Fostul sef al CNAS Lucian Duta, pus sub control judiciar de DNA: Ar fi luat mita 8,6 milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lucian Duta control judiciar DNA, #Lucian Duta urmarit penal mita, #Duta urmarit penal presedinte CNAS , #Stiri Administratie