Fostul vice ASF, Daniel Tudor, a turnat inainte de '89: Pana si casatoria cu o straina i-a aranjat-o Securitatea

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 11:51
2026 citiri
Fostul vice ASF, Daniel Tudor, a turnat inainte de '89: Pana si casatoria cu o straina i-a aranjat-o Securitatea
Foto: Digi 24 TV

Daniel George Tudor, fostul vicepresedinte al ASF retinut de procurori si apoi trimis in judecata impreuna cu sotia dupa ce ar fi cerut mita trei milioane de euro de la un om de afaceri, este acuzat de CNSAS ca a colaborat cu Securitatea si ca a turnat mai multe persoane, printre care si pe Dan Chisu.

Potrivit cercetatorilor de la CNSAS, Tudor este titularul a doua dosare, in primul dintre ele fiind recrutat in 1980, pe cand era ghid pentru limbile franceza si engleza in cadrul ACR (Automobil Club Roman).

Tudor ar fi fost recrutat "pentru supravegherea operativa a reprezentantilor firmelor de turism straine, precum si a turistilor straini cu care venea in contact", tinta principala fiind cetatenii greci si turci.

Angajamentul in cazul acestui prim dosar ar fi fost semnat de Daniel Tudor pe 27 septembrie 1980, cu pseudonimul "Dan".

Conform raportului intocmit dupa recrutare, datat 30 septembrie 1980, Tudor a relatat "din proprie initiativa noi aspecte de interes operativ". ...citeste mai departe despre "Fostul vice ASF, Daniel Tudor, a turnat inainte de '89: Pana si casatoria cu o straina i-a aranjat-o Securitatea" pe Ziare.com

#Daniel Tudor ASF turnat Securitate , #Stiri Administratie