Gelu Voican: Acuzatiile aduse lui Ion Iliescu sunt aberante. E vorba DOAR de patru morti

Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 20:47
980 citiri
Gelu Voican: Acuzatiile aduse lui Ion Iliescu sunt aberante. E vorba DOAR de patru morti
Foto: captura YouTube / Marius Tuca Show

Gelu Voican-Voiculescu a declarat ca acuzatiile aduse lui Iliescu in Dosarul Mineriadei sunt "aberante", el sustinand ca responsabilii pentru ceea ce s-a intamplat atunci sunt "fortele care voiau sa impiedice intrarea in normalitate prin consimtirea alegerilor din mai 1990".

Viceprim-ministrul in primul guvern provizoriu din 1990 si responsabil cu controlul serviciilor secrete, in perioada 28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990, Gelu Voican-Voiculescu a mai sustinut ca redeschiderea dosarului ar fi o prelungire a unei initiative mai vechi a fostului presedinte Traian Basescu.

"Redeschiderea dosarului s-a facut dupa referendumul pentru invalidarea lui Basescu si Codruta Kovesi a cerut redeschiderea acestui dosar. Pe urma, fostul presedinte Basescu i-a imputat procurorului general Nitu ca intarzie si nu da drumul la redeschiderea acestor dosare. Acum, in acest moment, totul este in inertia acelor initiative, care si-au pierdut obiectul", a mai adaugat Voican apreciind ca ar vrea sa ...citeste mai departe despre "Gelu Voican: Acuzatiile aduse lui Ion Iliescu sunt aberante. E vorba DOAR de patru morti" pe Ziare.com

#Gelu Voican Iliescu dosar mineriada, #dosar mineriada Iliescu redeschis , #Stiri Administratie