George Maior: Imi pare rau ca domnul Coldea a decis sa se retraga. Nu-mi reprosez nimic

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 20:48
5178 citiri
George Maior: Imi pare rau ca domnul Coldea a decis sa se retraga. Nu-mi reprosez nimic
Foto: captura video Digi 24

Fostul director al SRI George Maior a declarat, in prima sa reactie referitoare la scandalul Ghita-Coldea, ca urmare a dezvaluirilor facute de patronul Romania Tv, ca regreta retragerea fostului sau adjunct si ca nu isi reproseaza nimic in evolutia SRI din ultimii ani.

Actualul ambasador la Washington a fost intrebat, in cadrul unui interviu acordat Digi24, ce poate spune despre asocierea numelui sau cu acest scandal, din perioada in care conducea SRI.

"Ce sa va raspund? In primul rand, eu am cooperat foarte bine cu acea ancheta care s-a desfasurat in cadrul Serviciului, deci eu am fost cel voluntar care am adaugat explicatii suplimentare daca a fost nevoie.

Lucrurile au fost clare din punct de vedere al acelei cercetari. In 10 ani de zile, SRI a devenit unul dintre cele mai puternice din lume, respectate, credibile si vad acest lucru si aici, vad peste tot acest fapt.

Eu nu cred ca putem revizui ceva ce pur si simplu a contribuit fundamental la racordarea Romaniei in circuitul euroatlantic si de informatii si de cunoastere. Deci nu am sa-mi reprosez nimic si imi pare rau ca domnul Coldea, care a contribuit enorm de mult la reformarea acestui serviciu, s-a decis sa se retraga. Este tot ce pot sa spun", a explicat Maior.

Saptamana trecuta, presedintele comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Tutuianu, a spus ca Maior a fost in vacanta in Toscana cu Ghita, Coldea si Dancu.

Tutuianu a explicat ca Maior a fost audiat prin intermediul unui chestionar care i-a fost trimis in Statele Unite.

Pe 12 ianuarie, Generalul Coldea a fost suspendat din conducerea SRI, dupa acuzatiile lui Ghita, iar cateva zile mai tarziu, pe 17 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a semnat trecerea in rezerva a lui Coldea. ...citeste mai departe despre "George Maior: Imi pare rau ca domnul Coldea a decis sa se retraga. Nu-mi reprosez nimic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#George Maior retragere Coldea, #Maior declaratii Florian Coldea, #Florian Coldea retragere SRI , #Stiri Administratie