Gigantul militar american Raytheon a semnat contractul pentru sistemele Patriot destinate Romaniei

Vineri, 25 Mai 2018, ora 11:45
1119 citiri
Gigantul militar american Raytheon a semnat contractul pentru sistemele Patriot destinate Romaniei
Foto: Departamentul de Stat

Raytheon a anuntat ca Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei un contract in valoare de 395,85 milioane de dolari pentru productia sistemelor de aparare antiaeriana si antiracheta Patriot comandate de Romania.

"Publicat de catre Departamentul de Aparare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune inceperea constructiei primei unitati Patriot a Romaniei. Raytheon a inceput inca din prima jumatate a anului 2017 sa o construiasca, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit", se arata in comunicat.

Raytheon a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori si a inceput productia componentelor esentiale electronice, pieselor prelucrate si ansamblelor de circuite de carduri si cabluri.

"Experienta obtinuta in urma celor 220 de unitati de lansare pe care le-am produs deja ne va permite sa respectam termenul de livrare a sistemelor Patriot in Romania. Suntem in plin proces de integrare a industriei romanesti de aparare in reteaua noastra globala de productie, astfel incat sa putem emite cat mai curand primul ordin de comanda catre o companie romaneasca", a spus Tom Laliberty, vicepresedinte al IDS (Integrated Air and Missile Defense for the Raytheon Integrated Defense Systems/ Aparare Integrata Antiaeriana si Anti-racheta in cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Aparare).

Patriot este un element al apararii impotriva rachetelor balistice si de croaziera, a aeronavelor si dronelor. Tari NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda si Spania au deja sisteme Patriot.

Pe 29 noiembrie 2017, Romania a semnat o scrisoare de oferta si acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a tara membra NATO care achizitioneaza sistemul.

Pe 28 martie 2018, si Polonia a semnat scrisoarea de oferta si acceptare, devenind a 7-a tara parte din acest club exclusivist.

Totodata, in 7 mai, ministerul suedez al Apararii a anuntat ca a primit scrisoarea de oferta si acceptare pentru Patriot.

Sistemul Patriot produs de Raytheon contine radare, tehnologie de comanda si control si mai multe tipuri de interceptori care lucreaza impreuna pentru a detecta, identifica si neutraliza rachete tactice balistice si de croaziera, drone, aeronave si alte tipuri de amenintari aeriene.

Citeste si Presa occidentala, despre achizitia de catre Romania de sisteme Patriot: Rusia se va infuria probabil ...citeste mai departe despre "Gigantul militar american Raytheon a semnat contractul pentru sistemele Patriot destinate Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sisteme patriot romania , #Stiri Administratie