Guvernul aloca 47 de milioane de euro pentru judetele afectate de inundatii

Marti, 24 Iulie 2018, ora 18:37
821 citiri
Guvernul aloca 47 de milioane de euro pentru judetele afectate de inundatii
Foto: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Guvernul a alocat suma de 212.159.000 de lei, aproximativ 47 de milioane de euro, pentru refacerea infrastructurii locale afectate in 28 de judete ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii cazute in lunile martie - mai si iunie - iulie, a declarat marti purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu.

"La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, astazi, in sedinta de Guvern a fost adoptata o hotarare prin care s-a decis alocarea a 212.159.000 de lei pentru refacerea infrastructurii locale afectate in 28 de judete ca urmare a cantitatilor foarte mari de precipitatii care au generat inundatii, alunecari de teren, au afectat infrastructura hidrotehnica, terasamentele si malurile de aparare, structura drumurilor, podurilor, podetelor si digurilor", a precizat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Banii, din Fondul de Interventie

Purtatorul de cuvant al Executivului a aratat ca banii vor fi alocati din Fondul de interventie prevazut in bugetul de stat pentru anul in curs.

"Sumele sunt alocate atat pentru comunitatile locale afectate de inundatiile din perioada martie - mai, cat si pentru comunitatile afectate de inundatiile din perioada iunie-iulie. In continuare se fac evaluari, avand in vedere ca in ultima perioada au mai fost precipitatii abundente in mai multe zone din tara si pe masura ce aceste evaluari sunt finalizate vom putea interveni", a mai spus Nelu Barbu.

In ce judete se reface infrastructura

Potrivit unui comunicat de presa al MDRAP, din suma totala de 212,15 milioane de lei, 19,44 milioane de lei vor fi alocate pentru judetele Botosani, Brasov, Cluj, Covasna, Mehedinti, Mures, Suceava, Valcea, Vrancea - pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in perioada martie - mai 2018.

Restul de 192,71 milioane lei vor fi dati pentru judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea, Vrancea - pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamitatilor naturale produse in lunile iunie si iulie 2018.

"Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de autoritatile administratiei publice locale, de Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si de catre Institutiile Prefectului din ...citeste mai departe despre "Guvernul aloca 47 de milioane de euro pentru judetele afectate de inundatii" pe Ziare.com

#Guvernul aloca bani inundatii, #Guvernul bani infrastructura , #Stiri Administratie