Guvernul a cerut anul trecut informatii despre peste o suta de conturi de Facebook

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 15:41
1211 citiri
Guvernul a cerut anul trecut informatii despre peste o suta de conturi de Facebook
Foto: Ziare.com

Guvernul Romaniei a cerut informatii despre mai mult de 100 de conturi de Facebook, in anul 2016.

Potrivit unui raport Facebook privind solicitarile guvernamentale, anul trecut au fost 54 de solicitari de la Bucuresti, dintre care 3 in procedura de urgenta.

Numarul total de conturi pentru care s-au facut solicitarile este de 118, dintre care 11 in procedura de urgenta.

Au fost oferite informatii in cazul a putin peste jumatate dintre solicitari.

"Raspundem solicitarilor valide legate de cazuri penale. Fiecare solicitare pe care o primim este verificata pentru suficienta juridica si respingem sau solicitam o mai mare specificatie despre cererile care sunt prea cuprinzatoare sau vagi", transmite Facebook, in ce priveste solicitarile de informatii venite din Romania.

La nivel mondial, solicitarile guvernamentale au crescut cu 9 la suta in a doua jumatate a anului 2016, fata de prima parte, cu 9 la suta, de la 59.229 la 64.279.

"Aproape jumatate din solicitarile primite de la autoritatile din SUA contineau un ordin de nedivulgare care ne interzicea sa notificam utilizatorul", se arata in raportul Facebook.

"Avem o abordare riguroasa pentru fiecare solicitare guvernamentala pe care o primim, pentru a proteja informatiile celor care ne folosesc serviciile. Examinam fiecare cerere pentru suficienta legala, indiferent ce tara face solicitarea", mai transmite Facebook.

Compania explica si care sunt serviciile pentru care sunt facute solicitarile si care este scopul raportului: "Publicam aceste informatii despre solicitarile ce privesc diferitele noastre produse si servicii (printre care se numara Facebook, Messenger, WhatsApp si Instagram) pentru ca dorim ca lumea sa inteleaga natura si volumul acestor solicitari, precum si politicile si procesele stricte pe care le-am implementat pentru a le gestiona".

"In cadrul unor investigatii oficiale, autoritatile guvernamentale solicita uneori informatii despre persoane care folosesc Facebook. In marea majoritate a cazurilor, aceste solicitari au legatura cu dosare penale, cum ar fi talhariile sau rapirile.

In multe dintre aceste cazuri, autoritatile solicita informatii de baza despre abonati, cum ar fi numele utilizatorilor si durata de utilizare a serviciului. Alte solicitari pot viza si jurnalele cu adrese IP sau elemente de continut din conturi.

Am implementat proceduri stricte pentru gestionarea acestor solicitari guvernamentale. Verificam fiecare solicitare primita pentru a ne asigura ...citeste mai departe despre "Guvernul a cerut anul trecut informatii despre peste o suta de conturi de Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern informatii conturi Facebook Romania, #Facebook informatii conturi Romania, #Guvernul Romaniei informatii conturi Facebook , #Stiri Administratie