Guvernul ataca la CCR 4 legi adoptate de Parlament care acorda sporuri si majorari salariale de pana la 150%

Luni, 11 Iulie 2016, ora 14:23
735 citiri
Guvernul ataca la CCR 4 legi adoptate de Parlament care acorda sporuri si majorari salariale de pana la 150%
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala mai multe amendamente adoptate de Parlament la 4 legi, amendamente care acorda diverse sporuri si stimulente financiare in mai multe domenii.

Iata obiectiile pe care le are Guvernul la cele 4 legi:

150% majorare de salariu in Transporturi

Unul dintre amendamentele contestate de Executiv la CCR prevede cresterea cu aproape 60% a salariului unor angajati de la Ministerul Transporturilor, peste nivelul decis de Guvern pentru majorarea salariilor din domeniul bugetar.

Daca s-ar aplica amendamentul aprobat in Parlament, ar insemna ca salariile acestor angajati ar creste in total cu 150%, daca se ia in considerare si majorarea obtinuta gratie OUG pentru salarizarea bugetarilor, sustine Guvernul intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

Executivul considera ca acordarea unei majorari salariale suplimentare doar pentru personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Transporturilor are caracter ...citeste mai departe despre "Guvernul ataca la CCR 4 legi adoptate de Parlament care acorda sporuri si majorari salariale de pana la 150%" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern CCR legi salarii, #stimulete financiare salarii CCR , #Stiri Administratie