Guvernul Ciolos nu va mai depune dosarul Rosia Montana la UNESCO

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 16:53
2187 citiri
Guvernul Ciolos nu va mai depune dosarul Rosia Montana la UNESCO
Foto: Facebook/Salvati Rosia Montana

Premierul Dacian Ciolos a decis ca dosarul Rosia Montana sa fie depus la UNESCO doar dupa o hotarare comuna luata in Guvern, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu,

El a precizat, insa, ca acest lucru nu se mai poate din cauza atributiilor limitate pe care le are Exectivul care dupa alegeri a devenit interimar.

"Prim-ministrul Dacian Ciolos nu a luat o decizie ca acest dosar sa nu fie depus la UNESCO, ci sa fie depus dupa o hotarare comuna luata in Guvern, ca si in cazul punctului de vedere pe cianuri, trimis Parlamentului. In mod normal, asemenea dosare pot fi depuse si doar cu semnatura ministrului de resort, insa in ceea ce priveste dosarul Rosia Montana statul roman se afla intr-un litigiu", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

Din aceasta cauza, a precizat Iolu, premierul ar putea semna un act pentru depunerea dosarului la UNESCO doar dupa o procedura formala prin decizia intregului Guvern.

Rosia Montana a fost inclusa ...citeste mai departe despre "Guvernul Ciolos nu va mai depune dosarul Rosia Montana la UNESCO" pe Ziare.com

#Rosia Montana UNESCO , #Stiri Administratie