Guvernul da si agentilor si ofiterilor din inchisori salarii marite

Luni, 28 August 2017, ora 21:29
930 citiri
Guvernul da si agentilor si ofiterilor din inchisori salarii marite
Foto: Arhiva/Ziare.com

Agentii si ofiterii din penitenciare vor beneficia, incepand din 1 octombrie, de o majorare cu 10% a salariului de functie brut, potrivit unui proiect al Guvernului privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, a anuntat, luni, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

Astfel, potrivit sursei citate, incepand de la 1 octombrie 2017, prevederile se vor aplica si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si vizeaza majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de functie.

Prin prezentul act normativ este propusa completarea art. II din Legea nr. 152/2017, in scopul instituirii unor reglementari privind eliminarea discrepantelor salariale si in ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de legea mentionata.

In 4 august, Guvernul a adoptat o OUG prin care se majoreaza cu 10% salariul brut al politistilor din MAI si din structurile din subordine si cu 15% salariile personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, care au beneficiat deja de majorari.

La o zi dupa adoptarea acestui act normativ, sindicalistii din penitenciare au anuntat ca se considera discriminati pentru ca sunt singurii care nu beneficiaza de cresterea salariala decisa de Guvern si au acuzat lipsa de implicare a ministrului Justitiei Tudorel Toader, caruia i-au cerut demisia.

Federatia Nationale a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor preciza ca "practic, agentii si ofiterii de penitenciare raman singura categorie profesionala din acest sector de activitate care nu beneficiaza de aceasta majorare salariala, desi in perioada de consultari initiatorii proiectului si institutiile avizatoare au fost insistent sesizati de catre sindicatele din penitenciare referitor la aceasta problema".

"Saptamana aceasta proiectul ar trebui sa intre in Guvern dupa cum ne-a informat ministrul Justitiei", precizeaza sindicalistii. ...citeste mai departe despre "Guvernul da si agentilor si ofiterilor din inchisori salarii marite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern salarii mari angajati inchisori , #Stiri Administratie