Guvernul grec suspecteaza posibile "acte criminale" in cazul incendiilor si a deschis o ancheta

Joi, 26 Iulie 2018, ora 23:28
922 citiri
Guvernul grec suspecteaza posibile "acte criminale" in cazul incendiilor si a deschis o ancheta
Foto: Facebook/ Efe Efeoglu

Exista un "element serios" care poate arata ca "acte criminale" sunt la originea incendiului devastator care a avut loc luni la est de Atena, a afimat joi ministrul adjunct pentru protectia cetateanului, Nikos Toskas, citat de AFP.

"Pentru focul care a inceput pe muntele Penteli" si s-a propagat la Mati, oras unde se afla marea majoritate a celor 82 de victime, "ne punem numeroase intrebari si nu va ascund ca un element serios ne-a determinat sa deschidem o ancheta", a declarat Nikos Toskas in cursul unei conferinte de presa organizate in comun, la Atena, cu purtatorul de cuvant al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos, si comandantii pompierilor si politiei.

Incendiul a izbucnit luni, la ora locala 16:57 (13:57 GMT) si s-a propagat rapid la Mati, o asezare aflata la mai putin de 30 de kilometri est de Atena si una dintre zonele populare printre turistii locali, inclusiv printre pensionari.

Cel putin 187 de persoane au fost ranite in incendiu, printre acestea numarandu-se 22 de copii. Toti au fost identificati, potrivit autoritatilor.

Potrivit evaluarii initiale, peste 500 de locuinte din zona vasta afectata de flacari au suferit pagube, majoritatea fiind complet distruse.