Guvernul ia masuri pentru combaterea terorismului: Unde ajung datele tale daca zbori cu avionul

Joi, 09 Iulie 2015, ora 15:16
1022 citiri
Guvernul ia masuri pentru combaterea terorismului: Unde ajung datele tale daca zbori cu avionul
Foto: site Aeroport Otopeni

Unitatea Nationala de Informatii privind Pasagerii (UNIP), care va prelua datele transmise de catre transportatorii aerieni referitoare la pasagerii zborurilor avand puncte de plecare, escala sau destinatie finala pe teritoriul Romaniei, se infiinteaza in cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, potrivit unei ordonante aprobate de Guvern.

Potrivit unui comunicat, la initiativa MAI, Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri Ordonanta privind utilizarea unor date din registrele cu numele pasagerilor pentru prevenirea si combaterea actelor de terorism, a infractiunilor conexe acestora si a infractiunilor contra securitatii nationale, precum si pentru prevenirea si inlaturarea amenintarilor la adresa securitatii nationale.

Sistemul de informare inaintea sosirii pasagerilor va permite autoritatilor nationale competente sa efectueze evaluari relevante din perspectiva potentialelor amenintari la adresa securitatii nationale, in scopul contracararii acestora.

Costul ...citeste mai departe despre "Guvernul ia masuri pentru combaterea terorismului: Unde ajung datele tale daca zbori cu avionul" pe Ziare.com

#colectare date pasageri avion Romania, #teroristi combatere date pasageri Romania , #Stiri Administratie