Guvernul lungeste vacanta de Sarbatori a bugetarilor cu inca doua zile

Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 08:27
1105 citiri
Guvernul lungeste vacanta de Sarbatori a bugetarilor cu inca doua zile
Foto: Arhiva Pixabay

Zilele de 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 vor fi declarate libere, dupa cum a anuntat premierul Ludovic Orban, la inceputul sedintei de guvern de vineri dimineata.

"Doamna ministru Violeta Alexandru, este pregatit proiectul pentru declararea 27 decembrie si 3 ianuarie zile libere?", l-a intrebat premierul pe ministrul Muncii. "Da. Suntem pregatiti", a raspuns Violeta Alexandru.

"Trezoreria va lucra pe 27 (decembrie - n.red.)", a adaugat premierul. "Sistemul bancar va lucra pe 27, lucram si noi si va lucra pana pe 31", a adaugat ministrul Muncii.

Astfel, bugetarii vor avea o vacanta prelungita prin aceasta hotarare a Guvernului.

Conform proiectului, cele doua zile ar trebui sa fie recuperate pana la 31 ianuarie 2020.

"Pentru personalul institutiilor si autoritatilor publice, zilele de 27 decembrie 2019 si 3 ianuarie 2020 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de munca stabilite ca zile libere, institutiile publice si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 31 ianuarie 2020, potrivit planificarilor stabilite", se arata in proiectul de hotarare.

Astfel, bugetarii vor avea o prima minivacanta de miercuri, 25 decembrie, pana duminica, 29 decembrie, iar cea de-a doua perioada libera va incepe miercuri, 1 ianuarie si se va incheia duminica, 5 ianuarie.

Citeste si Zile libere 2020: Ce sarbatori pica in weekend si cate minivacante vom avea

A.G. ...citeste mai departe despre "Guvernul lungeste vacanta de Sarbatori a bugetarilor cu inca doua zile" pe Ziare.com

#zile libere vacanta bugetari, #zile libere bugetari , #Stiri Administratie