Guvernul nu vrea lege impotriva "parcagiilor"

Duminica, 22 Octombrie 2017, ora 13:46
798 citiri
Guvernul nu vrea lege impotriva "parcagiilor"
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul nu sustine adoptarea unei legi care sa ii pedeapseasca pe "parcagii", pe motiv ca ceea ce fac acestia reprezinta o infractiune care este deja acoperita de Codul Penal.

Astfel, Guvernul a transmis ca nu sustine adoptarea proiectului initiat de parlamentarii liberali care propune o pedepsa cu inchisoarea de la 6 luni la 1 an pentru perceperea unei taxe pentru parcare de catre o persoana neautorizata sau care nu are drept de folosinta asupra spatiului respectiv, noteaza Profit.ro.

Proiectul liberalior mai prevede o pedeapsa si mai mare, inchisoare de la 9 luni la 2 ani, daca e vorba despre un spatiu proprietate publica sau privata a statului, a unei unitati administrativ teritoriale sau a oricarei persoane juridice care detine in proprietate, administreaza sau exploateaza bunuri proprietate publica.

Guvernul se opune acestui proiect pentru ca aceasta infractiune este inclusa in Codul Penal la art. 244 privind inselaciunea, pentru care pedepsele pot ajunge si la cinci ani de inchisoare.

Mai mult, reprezentantii Executivului spun ca diferentierea intre sanctiunea prevazuta pentru perceperea ilegala a unei taxe in functie de titularul dreptului de proprietate asupra terenului este nejustificata si poate ridica probleme de constitutionalitate.

In aceste conditii, nu putem sa nu ne intrebam de ce a fost permisa dezvoltarea fenomenului "parcagiilor" daca autoritatile pot sa ii pedepseasca? Putem doar sa speram in aplicarea legii.

Citeste si Razboi impotriva parcagiilor! Fenomenul subzista si din cauza "generozitatii" tale ...citeste mai departe despre "Guvernul nu vrea lege impotriva "parcagiilor"" pe Ziare.com

#Guvern proiect parcagii, #proiect parcagii inchisoare , #Stiri Administratie