Hans Klemm, dupa o intalnire de mai bine de doua ore cu Tudorel Toader: A fost o discutie fructuoasa si completa

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 10:58
1018 citiri
Hans Klemm, dupa o intalnire de mai bine de doua ore cu Tudorel Toader: A fost o discutie fructuoasa si completa
Foto: captura video Digi24

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a discutat, marti, mai bine de doua ore cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la sediul ministerului, precizand la final ca a avut loc un "schimb de informatii si pareri".

Oficialul american nu a fost intampinat de nimeni la intrare si nici nu a fost insotit la iesire de gazda sa, Tudorel Toader.

Intalnirea a avut loc la initiativa ambasadorului Hans Klemm, in contextul ingrijorarilor starnite de propunerile ministrului Toader cu privire la modificarea Legilor Justitiei.

Asteptat cu nerabdare de jurnalisti, Hans Klemm a dat doar cateva scurte declaratii la iesire, precizand ca discutia cu ministrul Toader a fost "fructuoasa si completa", incadrandu-se in zona mai larga a Parteneriatului strategic dintre SUA si Romania.

"Am discutat cu ministrul Justitiei despre viziunea sa si responsabilitatile ca ministru. In cursul zilei vom pune la dispozitie o declaratie comuna", a mai precizat Hans Klemm.

De asemenea, ambasadorul american a punctat faptul ca a avut loc "un schimb de informatii si pareri".

"Abia astept sa lucrez mai departe cu ministrul Justitiei si cu guvernul", a conchis ambasadorul SUA la Bucuresti.

Inainte de intalnirea programata pentru azi dimineata, Tudorel Toader a fost invitat luni seara la Antena3, de unde i-a transmis ambasadorului SUA cateva mesaje.

Nu doar Ambasada SUA, ci si alte ambasade, precum si Comisia Europeana si-au exprimat ingrijorarea in privinta schimbarilor propuse la Legile Justitiei, cerand explicatii Guvernului de la Bucuresti.

SUA sunt ingrijorate pentru independenta justitiei in Romania, dupa propunerile lui Toader, anunta AmbasadaReprezentanta Comisiei Europene: Suntem ingrijorati de modificarile anuntate de Toader la Legile JustitieiToader modifica legile Justitiei: Ambasada Marii Britanii spera ca se tine cont de MCV, Ambasada Olandei urmareste "cu interes"

In replica, liderul PSD, Liviu Dragnea, si deputatul PSD Liviu Plesoianu l-au atacat pe ambasadorul SUA pentru opinia exprimata.

Un deputat PSD vrea expulzarea ambasadorului SUA: Nu suntem sclavii nimanui, sa va intre bine in cap!Dragnea, atac la Ambasada SUA: Urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi

Ingrijorari si critici in legatura cu proiectul de modificare a legilor Justitiei au exprimat numeroase institutii, asociatii si specialisti in drept.

Modificarile anuntate la Legile Justitiei au scos din nou oamenii in strada: Nu vrem sa fim o natie de hoti. Nu cedam, rezistam!Proiectul ...citeste mai departe despre "Hans Klemm, dupa o intalnire de mai bine de doua ore cu Tudorel Toader: A fost o discutie fructuoasa si completa" pe Ziare.com

#Hans Klemm intalnire Tudorel Toader , #Stiri Administratie