Hexi Pharma a beneficiat de uriase sume de bani si a pus in pericol viata a milioane de oameni - motivare sentinta

Duminica, 17 Martie 2019, ora 00:00
1128 citiri
Hexi Pharma a beneficiat de uriase sume de bani si a pus in pericol viata a milioane de oameni - motivare sentinta
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta

Societatea Hexi Pharma a pus in pericol viata a milioane de pacienti care au beneficiat de asistenta medicala din partea acelor unitati sanitare carora le fusese livrate biocide ineficiente in combaterea infectiilor nosocomiale.

Aceasta este o parte din motivarea judecatorului Mitu Stegaru de la Tribunalul Bucuresti, cel care a solutionat dosarul Hexi Pharma. Compania a fost condamnata la plata unei amenzi penale in valoare de 2,6 milioane de lei, pentru ca a vandut dezinfectanti diluati spitalelor din Romania.

Hexi Pharma a fost gasita vinovata de inselaciune, uz de fals si participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Instanta a decis dizolvarea companiei si a mentinut mai multe masuri preventive fata de aceasta societate.

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu (foto), a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare, iar Mihail Leva, directorul de productie al companiei, a primit o sentinta de 3 ani si 8 luni de inchisoare.

Prejudiciul este urias

Tribunalul Bucuresti motiveaza in aceasta sentinta ca la stabilirea amenzii a avut in vedere, in primul rand, uriasul prejudiciu produs de catre Hexi Pharma unitatilor sanitare carora le-au fost vandute produsele biocide neeficiente, prejudiciu care se impune a fi recuperat.

Firma trebuie sa plateasca prejudicii de aproximativ 85 de milioane lei catre 128 de unitati medicale, care s-au constituit parti civile in aceasta speta foarte complexa.

Au pus in pericol viata a milioane de oameni

In al doilea rand, instanta a avut in vedere starea de pericol pe care Hexi Pharma a creat-o prin activitatea sa infractionala, punand in pericol viata a milioane de pacienti care au beneficiat de asistenta medicala din partea acelor unitati sanitare carora le fusesera livrate acele biocide ineficiente in combaterea infectiilor nosocomiale.

"In al treilea rand, instanta retine indelungata perioada in care inculpata si-a desfasurat activitatea infractionala, dovedind astfel dispret fata de sanatatea celor care apelau la asistenta medicala, inculpata (Hexi Pharma- n.red.) dobandind in acest fel uriase sume de bani in detrimentul sigurantei sanatatii contribuabililor romani platitori de taxe si impozite, utilizarea pe o perioada de timp a acestor biocide ineficiente asigurand conditiile dezvoltarii rezistentei antimicrobiene pe principiul c ...citeste mai departe despre "Hexi Pharma a beneficiat de uriase sume de bani si a pus in pericol viata a milioane de oameni - motivare sentinta" pe Ziare.com

#Flori Dinu condamnata, #Mihai Leva condamnat, #Hexi Pharma condamnare, #motivare Hexi Pharma , #Stiri Administratie