Imposibila revenire la monarhie

Marti, 02 August 2016, ora 18:14
678 citiri
Imposibila revenire la monarhie

Vad ca e foarte la moda sa discutam despre revenirea la monarhie. Cum e si spritz-ul rece la vreme de canicula, ne mai trece vremea.

Din pacate, discutia serioasa cred ca era inchisa inainte de a fi fost deschisa cu adevarat. Nu ma refer numai la momentul actual, la personajele concrete ajunse sa conduca de facto si probabil in viitor si de jure Casa Regala, transformata de ele intr-o anexa a clasei politice prin targuri pragmatice si profitabile financiar.

Chestiunea monarhiei e cu mult mai complexa de atat.

Poporul roman nu are o traditie republicana. Republica a fost adusa de comunisti pe tancurile sovietice. Inainte de asta, de cand se stiu, romanii au avut in frunte un conducator de tip monarhic, ca s-a numit voievod, domn, principe sau rege, la care s-au raportat, pe care l-au iubit sau l-au urat, de la care au asteptat solutiile. Actul de guvernare a acestei tari a fost mai degraba unul individual.

Ca exista inca o relatie speciala intre popor si aceasta figura ...citeste mai departe despre "Imposibila revenire la monarhie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania monarhie rege , #Stiri Administratie