In Biblioteca Nationala se lucreaza si lectureaza in frig. Manager: Sunt probleme la RADET, care furnizeaza apa la 40 de grade

Miercuri, 04 Decembrie 2019, ora 13:44
1403 citiri
In Biblioteca Nationala se lucreaza si lectureaza in frig. Manager: Sunt probleme la RADET, care furnizeaza apa la 40 de grade
Foto: Arhiva Ziare.com

Angajatii Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNaR) reclama din nou frig in institutie, iar managerul sustine ca este furnizata treptat caldura, dar ca sunt probleme la RADET, pentru ca apa are 40 de grade, insuficient pentru a incalzi.

Un angajat de la departamentul Comunicarea Colectiilor a anuntat miercuri ca, in urma cu trei zile, a fost facuta o sesizare catre sindicat si protectia muncii.

"Problema a fost remediata in ianuarie, iar acum ne-au spus ca de la 1 decembrie vom avea caldura. E furnizata in aproape toata cladirea, dar este frig. Ei spun ca au dat, dar nu cred ca functioneaza centrala. Am facut o adresa catre sindicat si protectia muncii acum trei zile. Nu putem sta 8 ore in frig. Macar sa reduca programul".

Despre utilizatori, angajatul a spus ca vin si fotografiaza rapid cartile si aleg sa stea in spatiile libere, unde e "mai cald". "Numarul utilizatorilor scade. La sala de Literatura, unde erau in medie 60 pe zi, acum sunt 14-15".

Carmen Mihaiu, care, din vara acestui an, este manager al Bibliotecii, a declarat pentru News.ro ca problema caldurii a fost depasita. "Situatia este remediata. Nu este aceeasi problema pe care am intampinat-o anul trecut. Se da treptat caldura, dar inteleg ca sunt probleme la RADET, care furnizeaza apa la 40 de grade si nu ajunge sa incalzeasca. A fost o problema, dar legat de licitatia pentru mentenanta a centralei, insa a fost rezolvata".

Legat de mutarea utilizatorilor in spatiile libere, Mihaiu a explicat ca ei aleg aceasta varianta pentru ca studiaza si discuta in grup, astfel ca nu stau in sali, unde trebuie pastrata linistea. "Zilnic, de la 10:00-11:00, nu mai sunt locuri in spatiile libere".

Toamna trecuta, mai multi angajati ai BNaR au declarat ca nu isi pot desfasura activitatea in conditii normale, si nici utilizatorii, din cauza frigului, si ca au solicitat Ministerului Culturii sa permita pornirea alimentarii cu caldura. In urma solicitarii facute de News.ro, Ministerul Culturii a transmis ca in octombrie a fost facuta o solicitare la RADET, in vederea furnizarii in cel mai scurt timp a agentului termic, iar RADET a confirmat ca va fi pusa in functiune instalatia de incalzire.

Situatia a durat doua luni, timp in care au fost facute mai multe petitii, inclusiv de catre utilizatori. RADET a explicat atunci ca a constatat probleme la instalatia interioara a cladirii in care functioneaza BNaR si ca echipamentele regiei functioneaza normal.

Cultura sa inghete! E un frig incredibil ...citeste mai departe despre "In Biblioteca Nationala se lucreaza si lectureaza in frig. Manager: Sunt probleme la RADET, care furnizeaza apa la 40 de grade" pe Ziare.com

#frig Bibioteca Nationala , #Stiri Administratie