In loc de gratiere, primarul unui mare oras din Romania vrea sa faca inchisoare noua - Unde, cu ce bani si cat ar dura

Luni, 08 Mai 2017, ora 18:02
1860 citiri
In loc de gratiere, primarul unui mare oras din Romania vrea sa faca inchisoare noua - Unde, cu ce bani si cat ar dura
Foto: Ziare.com

In contextul in care Legea gratierii face valuri in Parlament, iar sustinatorii acesteia aduc ca argument si ultimatumul primit de la CEDO si aglomeratia din inchisori, primarul unui mare oras la Romaniei insista pentru construirea unui nou penitenciar.

Nicolae Robu, edilul Timisoarei, al treilea oras al tarii ca numar de locuitori, isi doreste construirea unei inchisori in comuna Giroc, vecina orasului.

Penitenciarul ar urma sa-i ia locul celui din centrul Timisoarei si sa fie mai mare decat acesta, cu atat mai mult cu cat de multi ani autoritatile orasului cauta o solutie in acest sens.

Primarul liberal a explicat, pentru Ziare.com, care sunt motivele pentru care este nevoie de mutarea inchisorii. Primul este acela ca in locul unde se afla actualul penitenciar se va construi un cartier de afaceri.

"Discutiile pe acest subiect, mutarea penitenciarului in afara orasului, sunt foarte vechi, de vreo 10 ani. Eu am readus in actualitate subiectul din doua motive.

Unul, ca zona in care se afla penitenciarul la ora actuala sufera transformari majore, va deveni de departe cea mai moderna zona a Timisoarei. Respectand proportiile, va fi pentru Timisoara ce este La Defense pentru Paris si, prin urmare, este total inadecvat ca penitenciarul sa ramana in continuare acolo.

Mutarea penitenciarului chiar a devenit o necesitate serioasa a orasului nostru.

E foarte aproape de Iulis Mall, unde este in curs de dezvoltare o investitie de 230 de milioane de euro, numita Openville, unde se va construi, printre altele, si cea mai inalta cladire din Romania", ne-a spus primarul.

In ce priveste actualul penitenciar, acesta ar putea fi demolat: "S-ar putea construi in ton cu ceea ce se face in acea zona - cladiri foarte moderne. Evident, ar ramane proprietatea statului roman sau statul roman ar putea face ce doreste cu el, dar din punct de vedere urbanistic, Primaria Timisoara nu ar da aprobari pentru orice. Dam aprobari pentru dezvoltari urbanistice in ton cu zona respectiva".

Al doilea motiv il reprezinta faptul ca exista deja un teren disponibil in comuna Giroc, edilul incercand sa convinga reprezentantii Consiliului Judetean sa nu construiasca acolo o sala polivalenta, ci in oras: "N-are nicio logica, pe cand a face penitenciare este foarte logic si o necesitate a orasului".

"Consiliul Judetean face cunoscut ca dispune de un teren in comuna Giroc, aproape de Timisoara, si cred ca acea locatie ar fi foarte buna pentru ca acolo sa se construiasca un ...citeste mai departe despre "In loc de gratiere, primarul unui mare oras din Romania vrea sa faca inchisoare noua - Unde, cu ce bani si cat ar dura" pe Ziare.com

#Nicolae Robu inchisoare Timisoara, #noua inchisoare Timisoara, #mutare inchisoare Timisoara, #noua inchisoare Giroc, #inchisoare Timisoara Giroc, #CEDO constructie inchisori , #Stiri Administratie