Inca o defectiune la metrou! Din cauza unei sine fisurate, se circula cu viteza redusa spre Pipera

Marti, 28 Mai 2019, ora 10:13
922 citiri
Inca o defectiune la metrou! Din cauza unei sine fisurate, se circula cu viteza redusa spre Pipera
Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor

Metroul va veni cu intarziere, astazi, in statiile de pe Magistrala M2, Pipera-Berceni, din cauza ca in partea de nord a traseului s-a fisurat o sina.

Metrorex anunta ca "trenurile de metrou vor circula cu o usoara decalare, de 2 minute fata de graficul de circulatie obisnuit", pe linia Magistrala 2, astazi, toata ziua.

Cu alte cuvinte, calatorii care se pot astepta la intarzieri sunt cei care ajung in statiile: Berceni, Dimitrie Leonida, Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei Revolutiei, Tineretului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Vitoriei, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera.

Motivul acestor intarzieri este, potrivit Metrorex, faptul ca o sina s-a fisurat, in zona statiei Pipera. In aceste conditii, "echipele tehnice au procedat la consolidarea acesteia si a fost introdusa o restrictie de viteza. Situatia va fi remediata total in aceasta noapte", mai informeaza Metrorex.

Din pacate, n-a trecut nici macar o saptamana de la cea mai recenta defectiune raportata pe Magistrala 2 de metrou. Mai exact, pe 22 mai, Metrorex anunta ca s-a dereglat sistemul electric pe linia Berceni-Pipera (de fapt, se defectase un releu in zona Berceni) . Din cauza respectivei defectiuni, pe cea mai aglomerata cale de metrou din Capitala s-au impus atunci restrictii de viteza, iar in statii se crease aglomeratie.

In repetate randuri, Uniunea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a reclamat faptul ca Metrorex refuza sa faca investitii in infrastructura si in tehnologie, punand astfel in pericol atat viata salariatilor, cat si pe cea a calatorilor. Pe 21 mai, sindicalistii de la metrou au organizat chiar si un protest in fata Ministerului Transporturilor, in incercarea de a-si face auzita vocea.

Putin impresionat de manifestatie, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a spus pe 22 mai ca releul de la Berceni cedeaza cam des si ca, in aceste conditii, suspecteaza ca cineva l-ar putea strica intentionat, doar ca sa-i aduca un prejudiciu de imagine directorului Metrorex SA, Dumitru Sodolescu. ...citeste mai departe despre "Inca o defectiune la metrou! Din cauza unei sine fisurate, se circula cu viteza redusa spre Pipera" pe Ziare.com

#defectiune metrou Pipea intarzieri, #noi intarzieri Pipera metrou, #defectiune metrou Cuc Sodolescu Radoi , #Stiri Administratie