Inca un om a murit pe podul feroviar din Herastrau. Autoritatile arunca pisica de la una la alta UPDATE

Luni, 12 Iunie 2017, ora 15:10
1041 citiri
Inca un om a murit pe podul feroviar din Herastrau. Autoritatile arunca pisica de la una la alta UPDATE
Foto: Captura video YouTube

Un barbat care mergea cu bicicleta pe podul feroviar din dreptul parcului Herastrau din Bucuresti a fost lovit de tren, duminica seara, si a murit pe loc.

"Era decedat in momentul in care am ajuns noi acolo", a declarat pentru Ziare.com un purtator de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Marin Adrian.

Accidentul a avut loc in jurul orei 19:00, iar tanarul ar fi avut castile in urechi, asa ca nu a auzit trenul apropiindu-se.

Potrivit purtatorului de cuvant ISU, nu este primul incident de acest gen care are loc pe podul de cale ferata din Herastrau. Numai anul acesta a mai fost cel putin un astfel de accident.

"Dar au mai fost, cam in fiecare an cred ca e cate unul. Au fost si cazuri in care s-au urcat pe acel pod si apoi s-au electrocutat", a mai spus Marin Adrian.

In urma cu trei luni, Primaria Capitalei anunta intr-un comunicat de presa ca a prevazut bani in buget inca de acum 2 ani pentru construirea unei pasarele pietonale peste Herastrau, insa Ministerul Transporturilor nu si-a dat avizul.

"Primaria Municipiului Bucuresti a incercat inca din anul 2015 sa gaseasca o solutie sigura pentru pietonii si biciclistii care traverseaza neregulamentar parcul Herastrau pe podul de cale ferata.

Desi ALPAB avea prevazuti bani in buget pentru constructia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu si-a dat avizul pentru realizarea acesteia.

Din pacate, aceasta situatie are urmari neplacute, intrucat seria accidentelor produse in acea zona continua", se arata in comunicatul din luna martie al Primariei Capitalei.

Zona este semnalizata "Accesul interzis", insa atat pietonii, cat si biciclistii trec "pe langa calea ferata Bucuresti-Constanta, pe podul de cale ferata", se mai arata in comunicat.

"Urmare a numeroaselor reclamatii ale cetatenilor care au semnalat atat pericolul traversarii caii ferate in aceasta zona, cat si accesul dificil pe podul de cale ferata (scari cu trepte si unghi de inclinare mare, atat la urcare cat si la coborare, care fac imposibila trecerea persoanelor cu dizabilitati locomotorii si dificila trecerea peste calea ferata a biciclistilor si a parintilor cu copii in carucior), Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a prevazut in buget, inca din anul 2015, fondurile necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate in vederea construirii unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau in aceasta zona.

Tot in anul 2015, prin mai multe adrese, ALPAB a solicitat ...citeste mai departe despre "Inca un om a murit pe podul feroviar din Herastrau. Autoritatile arunca pisica de la una la alta UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tanar lovit tren parc Herastrau, #biciclist mort tren pod Herastrau, #accidente pod feroviat Herastrau, #tren parc Herastrau pasarela vinovati , #Stiri Administratie