Incendiu in Colectiv: Romania nu a activat vreun mecanism, dar a cerut ajutor

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 15:05
905 citiri
Incendiu in Colectiv: Romania nu a activat vreun mecanism, dar a cerut ajutor
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila, dar Guvernul a trimis joi Comisiei Europene (CE) o solicitare pentru transferul in alte state membre a aproximativ 80 de pacienti care nu pot fi tratati in Romania, potrivit purtatorului de cuvant al CE, Jakub Adamowicz.

Vezi starea victimelor. Bilantul creste

"Nu am primit nicio notificare de la autoritatile din Romania ca ar fi fost activat vreun mecanism, raspunsul este clar nu. Nu am primit nicio notificare de la Guvernul roman sau de la autoritatile romane ca Mecanismul UE de protectie civila ar fi fost activat", a declarat duminica, pentru Mediafax, Jakub Adamowicz, purtator de cuvant al Comisiei Europene pentru politica regionala.

Comisia Europeana a primit joi o cerere din partea Guvernului de la Bucuresti pentru ajutor, care include cautarea la nivel european a unor optiuni in ce priveste transferul a aproximativ 80 de persoane ranite in alte tari membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European, ...citeste mai departe despre "Incendiu in Colectiv: Romania nu a activat vreun mecanism, dar a cerut ajutor" pe Ziare.com

#mecanism ajutor dezastre, #incendiu Colectiv , #Stiri Administratie