Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu inregistrarile atribuite lui Kovesi

Luni, 19 Iunie 2017, ora 10:32
942 citiri
Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu inregistrarile atribuite lui Kovesi
Foto: Ziare.com

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu inregistrarile difuzate duminica seara si atribuite procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

El a precizat luni ca sesizarea a fost inregistrata la Directia de Inspectie judiciara pentru procurori, care urmeaza sa efectueze verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii cu privire la savarsirea vreunei abateri disciplinare.

Amintim ca, duminica seara, Romania TV a prezentat o inregistrare in care o voce atribuita procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, i-ar spune procurorului Jean Uncheselu ca isi doreste sa ajunga mai repede la "domnul premier".

In replica, DNA a acuzat manipulare grava. Purtatorul de cuvant al DNA Livia Saplacan a declarat, pentru Ziare.com, ca este vorba despre un montaj intre declaratii publice facute de Kovesi, intre care au fost intercalate "sintagme ce nu-i apartin".

"Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse", e reactia DNA.

Tot aseara, ministrul demisionar al Justitiei Tudorel Toader a anuntat, pe Facebook, ca luni dimineata va sesiza Inspectia Judiciara. In plus, Toader nu pare sa puna la indoiala veridicitatea inregistrarii.

"Maine dimineata voi sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu!", e mesajul ministrului demisionar al Justitiei.

Apoi, luni dimineata, Toader a spus ca nu are parghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea inregistrarilor.

In ce priveste Guvernul, purtatorul de cuvant s-a aratat putin mai rezervat. Alina Petrescu a anuntat ca premierul Sorin Grindeanu este la curent si ca asteapta ca autoritatile competente sa stabileasca in primul rand veridicitatea inregistrarilor.

"Nu putem sa avemn nicio reactie directa la aceste inregistrari, ele urmeaza sa se stabileasca daca sunt sau nu autentice. Anuntul ministrului de Justitie este unul imbucurator, exact asta trebuie sa se intample. Autoritatile care au competente in domeniu vor face verificari. Pana cand o autoritate a statului nu spune ca sunt reale, eu nu pot sa fac comentarii", a spus purtatorul de cuvant al Guvernulu ...citeste mai departe despre "Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in legatura cu inregistrarile atribuite lui Kovesi" pe Ziare.com

#Inspectia Judiciara sesizata oficiu inregistrari Kovesi, #Romania Tv inregistrari Kovesi, #inregistrari Kovesi cearta procurori , #Stiri Administratie