Instanta a decis: Poprire pe banii lui Daniel Constantin, in contul datoriei catre Dan Voiculescu

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 22:10
1036 citiri
Instanta a decis: Poprire pe banii lui Daniel Constantin, in contul datoriei catre Dan Voiculescu
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Instanta a admis solicitarea Fiscului de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, in contul datoriei pe care acesta o mai are catre Dan Voiculescu, condamnat, in 2014, la zece ani de inchisoare in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Decizia nu este definitiva.

"Respinge exceptia dreptului material la actiune invocata de debitor prin intampinare, ca neintemeiata. Admite cererea formulata de creditoarea Agentia Nationala de Administrare Fiscala in contradictoriu cu debitorul Voiculescu Dan si tertul poprit Constantin Daniel.

Mentine poprirea infiintata de creditoare prin adresa de infiintare a popririi nr. MBR_DEC - 0001471-2016/12.12.2016 asupra disponibilitatilor banesti datorate de tertul poprit Constantin Daniel debitorului Voiculescu Dan", se mentioneaza in decizia Judecatoriei Buftea, instanta care a judecat procesul deschis de ANAF.

Decizia poate fi atacata in cinci zile de la comunicare.

Contactat, sambata, Daniel Constantin a spus ca nu i-a fost adusa la cunostinta decizia instantei.

Datoria lui Constantin la Voiculescu, greu de achitat din veniturile ministrului

Statul vrea sa recupereze prejudiciul

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a cerut instantei sa stabileasca ce suma ii mai datoreaza fostul ministru Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro imprumutati de la omul de afaceri in urma cu aproape zece ani, pentru a putea fi preluati in contul prejudiciului din dosarul ICA.

Dosarul care are ca obiect validarea unei popriri a fost inregistrat la Judecatoria Buftea in 27 februarie si a fost deschis de ANAF, in calitate de creditor, in timp ce Dan Voiculescu este debitor, iar Daniel Constantin este tert poprit.

La momentul deschiderii procesului, Daniel Constantin spunea ca nu are conturile blocate de ANAF, dar ca se afla de un an in discutii cu reprezentantii institutiei, fiind vorba de o procedura normala, la care se astepta, iar el va urma calea care va fi decisa in momentul in care se va stabili procedura de recuperare in instanta.

"Discut cu cei de la ANAF de mai bine de un an de zile. Este o procedura pe care o asteptam, speram sa o instituie ceva mai de mult. Este inca un pas pe care-l fac in recuperarea unui prejudiciu stabilit de instanta. Dupa ce se va stabili, se va termina aceasta etapa procedurala, adica acel proces, atunci lucrurile vor intra in normal", spunea Daniel Constantin.

Ce scrie in declaratia de avere

Dani ...citeste mai departe despre "Instanta a decis: Poprire pe banii lui Daniel Constantin, in contul datoriei catre Dan Voiculescu" pe Ziare.com

#Daniel Constantin conturi ANAF, #poprire conturi Daniel Constantin , #Stiri Administratie