Inundatii in Bulgaria: Aproape 1.000 de romani sunt in zonele afectate

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 15:50
1878 citiri
Inundatii in Bulgaria: Aproape 1.000 de romani sunt in zonele afectate

Ambasada Romaniei de la Sofia estimeaza, pe baza apelurilor telefonice, ca numarul romanilor afectatii de inundatiile de pe litoralul bulgaresc este de aproximativ 1.000 de persoane, a precizat, Ministerul de Externe.

"Ambasada Romaniei la Sofia a fost contactata de mai multi cetateni romani aflati pe litoralul bulgaresc care au prezentat situatia dificila in care se afla in statiunea Albena, care a fost cea mai afectata de inundatii. Nu exista date oficiale privind numarul turistilor romani aflati in aceasta statiune, insa dupa estimarile misiunii diplomatice, efectuate pe baza apelurilor telefonice, numarul acestora ar putea fi de aproximativ 1.000 de persoane", se arata in raspunsul MAE, la solicitarea Mediafax.

Potrivit Ministerului de Externe, din datele obtinute de la autoritatile bulgare rezulta ca printre victime nu sunt cetateni romani.

Un reprezentant al ambasadei (consulul onorific al Romaniei la Burgas) se afla deja la fata locului pentru acordarea asistentei ...citeste mai departe despre "Inundatii in Bulgaria: Aproape 1.000 de romani sunt in zonele afectate" pe Ziare.com

#turisti romani inundatii Albena, #Bulgaria inundatii romani , #Stiri Administratie