Inzestrarea Armatei, importanta strategica a Marii Negre si securitatea cibernetica, discutate in CSAT

Marti, 21 Martie 2017, ora 16:47
1063 citiri
Inzestrarea Armatei, importanta strategica a Marii Negre si securitatea cibernetica, discutate in CSAT
Foto: Administratia Prezidentiala

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), reunit, marti, la Palatul Cotroceni, a discutat despre modernizarea si inzestrarea Armatei, dar si despre obiectivele Romaniei la summit-ul NATO de la Bruxelles. In plus, au fost analizate rapoartele de activitate ale MApN, MAI, SIE, SPP si STS pe anul trecut.

Conform comunicatului oficial remis presei de CSAT, prima tema discutata a fost legata de Programul de inzestrare a Armatei pana in 2026 si in perspectiva, care a fost actualizat a urmare a alocarii a 2% din PIB Ministerului Apararii Nationale.

"Alocarea a 2% din PIB Ministerului Apararii Nationale are un impact dublu asupra securitatii nationale. Pe de o parte, impune actualizarea si corelarea masurilor privind modernizarea si inzestrarea Armatei Romaniei, iar, pe de alta parte, va contribui la revitalizarea industriei nationale de aparare, cu efecte benefice asupra capacitatii de lupta a armatei", se arata in comunicatul citat, in care se precizeaza ca s-a discutat inclusiv despre corvetele ce urmau sa se construiasca la Galati.

Citeste mai multe despre:

Dragnea spune ca achizitia corvetelor olandeze e ilegala, dar a uitat ca actualul ministru PSD al Apararii a fost direct implicatScandalul achizitiei corvetelor: Cum se apara Ciolos si fostul ministru al Apararii MotocGrindeanu a anuntat abrogarea hotararii de Guvern privind corvetele - MApN a demarat procedurile necesareMinistrul Apararii, dupa ce a abrogat hotararea lui Ciolos: Categoric corvetele vor fi construite in Romania

Un alt punct de pe ordinea de zi l-a constituit analizarea si aprobarea obiectivelor Romaniei la Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfasura in aceasta primavara si la care va fi prezentata "viziunea noii administratii a SUA cu privire la rolul Aliantei".

"Asteptarile Romaniei sunt, in principal, legate pe de o parte de reconfirmarea importantei si soliditatii relatiei transatlantice, si pe de alta parte de evidentierea contributiilor Romaniei la NATO si la asigurarea securitatii europene si euro-atlantice, cu pastrarea in atentia aliatilor a importantei strategice a Marii Negre", se arata in comunicatul CSAT.

In urma analizei activitatii desfasurate anul trecut, s-a constatat ca "MApN, MAI, SIE, SPP si STS si-au indeplinit cu succes misiunile incredintate si si-au atins obiectivele asumate".

Un alt subiect discutat a fost activitatea desfasurata de Consiliul Operativ de Securitate Cibernetica in anul 2016, apreciindu-se ca institutiile din Consiliu au ...citeste mai departe despre "Inzestrarea Armatei, importanta strategica a Marii Negre si securitatea cibernetica, discutate in CSAT" pe Ziare.com

#Iohannis CSAT inzestrare armata corvete , #Stiri Administratie