Ioana Basescu, sub control judiciar: DNA o acuza de instigare la spalare de bani

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 17:28
1118 citiri
Ioana Basescu, sub control judiciar: DNA o acuza de instigare la spalare de bani
Foto: captura video Digi24

Ioana Basescu a fost pusa, joi, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA care au dispus acesta masura o cerceteaza pe fiica mai mare a fostului presedinte Traian Basescu pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la spalare de bani.

In acelasi dosar au mai fost puse sub control judiciar si alte persoane, printre care Elena Udrea, acuzata de 5 infractiuni de spalare de bani, dupa cum se arata intr-un comunicat al DNA.

Faptele de care sunt acuzate cele doua apropiate ale lui Traian Basescu ar fi fost comise in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, pe care acesta le-a si castigat.

Procurorii DNA spun ca la vremea respectiva "au fost colectate sume de bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni si care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala".

Astfel, in perioada octombrie-noiembrie 2009, un om de afaceri (martor in cauza) care avea ...citeste mai departe despre "Ioana Basescu, sub control judiciar: DNA o acuza de instigare la spalare de bani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ioana Basescu control judiciar Udrea , #Stiri Administratie