Iohannis afla miercuri ce se intampla cu casa din Sibiu

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 10:28
984 citiri
Iohannis afla miercuri ce se intampla cu casa din Sibiu
Foto: Ziare.com

Magistratii Curtii de Apel Pitesti se pronunta, miercuri, in dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierduta definitiv in urma procesului de la Curtea de Apel Brasov, impotriva deciziei familia presedintelui formuland o contestatie in anulare.

In urma cu o saptamana, la Curtea de Apel Pitesti s-a judecat procesul privind imobilul situat pe strada Nicoale Balcescu, la nr. 29, in Sibiu, magistratii argeseni amanand pronuntarea pentru miercuri, 22 februarie.

Imobilul cu numarul 29 de pe strada Nicolae Balcescu din centrul Sibiului, din care sotii Iohannis au cumparat jumatate la inceputul lunii iunie 1999, a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora casa a ajuns in proprietatea statului roman.

In anul 1997 casa a fost cumparata de chiriasi, iar in 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat imobilul au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns in proprietatea familiei presedintelui, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea, iar fostii chiriasi au cerut in instanta anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Brasov, iar la jumatatea lunii noiembrie 2015 presedintele Klaus Iohannis a facut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Brasov, care a mentinut decizia Tribunalului Brasov.

Carmen si Klaus Iohannis au cerut atunci stramutarea dosarului.

In aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa fie stramutat de la Curtea de Apel Brasov la Curtea de Apel Pitesti, care trebuie sa se pronunte pe o contestatie in anulare depusa de famillia Iohannis.

Daca judecatorii ii vor respinge, miercuri, contestatia in anulare formulata de casa de avocatura angajata familia Iohannis, presedintele va pierde imobilul si va fi nevoit sa restituie statului roman banii incasati din chirie. ...citeste mai departe despre "Iohannis afla miercuri ce se intampla cu casa din Sibiu" pe Ziare.com

#decizie proces casa Iohannis, #sentinta definitiva proces casa Iohannis, #Klaus Iohannis casa Sibiu, #Curtea de Apel Pitesti proces Iohannis , #Stiri Administratie