Iohannis: Astept finalizarea anchetelor Revolutiei si Mineriadei, cum scrie la carte, prin decizii clare si rapide

Marti, 07 Martie 2017, ora 12:17
1043 citiri
Iohannis: Astept finalizarea anchetelor Revolutiei si Mineriadei, cum scrie la carte, prin decizii clare si rapide
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a laudat, marti, cu ocazia bilantului Ministerului Public pe anul 2016, activitatea institutiei in "restabilirea adevarului" in cazul Revolutiei si Mineriadei, afirmand ca asteapta ca solutiile sa fie "ca la carte", prin decizii clare, rapide, temeinice si legale.

"Apreciez foarte mult faptul ca Ministerul Public face eforturi sustinute pentru restabilirea adevarului si pentru tragerea la raspundere a celor vinovati de crimele comise in timp comunismului, ca si in perioada tulbure care a urmat. De aceea, astept, ca si societatea romaneasca, finalizarea anchetelor privind Revolutia si Mineriada, asa cum scrie la carte, prin decizii clare si cat mai rapide, temeinice si legale", a spus seful statului.

Dosarul "Revolutiei din 1989" este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din Romania. Procurorii au avut de lamurit cauzele in care s-a produs decesul a 709 persoane, ranirea prin impuscare a 1.855 de persoane, ranirea prin alte forme de violenta a 343 de persoane si privarea ilegala de libertate a 924 de oameni.

In noiembrie 2016, procurorii militari din Parchetul instantei supreme au dispus extinderea urmaririi penale in rem, pentru infractiuni contra umanitatii.

Recent, in acest dosar, au fost audiati in calitate de martoti scriitorul Mircea Dinescu, fostul premier Petre Roman, Laszlo Tokes, Ion Caramitru.

Citeste acuzatiile aduse in Dosarul Revolutiei

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, in 23 decembrie 2016, ca in dosarul cunoscut sub numele de "Mineriada 13 - 15 iunie 1990" s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, pentru infractiuni contra umanitatii, fata de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu si altii.

Iata intreaga lista de acuzati din Dosarul Mineriadei si pentru ce fapte sunt anchetati

De la inceputul anului 2017, in acest dosar au fost audiati, Victor Ciorbea, Gelu Voican Voiculescu, Andrei Plesu, Adrian Sarbu, Miron Cozma, Petre Roman, Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Emil "Cico" Dumitrescu. ...citeste mai departe despre "Iohannis: Astept finalizarea anchetelor Revolutiei si Mineriadei, cum scrie la carte, prin decizii clare si rapide" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis dosarul Revolutiei Mineriadei , #Stiri Administratie