Iohannis ii cere lui Ponta avion, dupa ce-a dat 270.000 de euro pe bilete in 3 luni

Duminica, 10 Mai 2015, ora 21:30
1102 citiri
Iohannis ii cere lui Ponta avion, dupa ce-a dat 270.000 de euro pe bilete in 3 luni
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Dupa primele vizite externe ale presedintelui Klaus Iohannis, realizate cu avioane Tarom sau ale unor companii private, Presedintia a trimis Guvernului o "pozitie definitivata" cu propunerea de a se achizitiona o aeronava destinata doar deminitarilor.

Ultimul "Air Force One" romanesc a fost vandut in urma cu trei ani unei companii americane, dupa ce fusese scos din uz in 2010. In prezent, conform Adevarul, acesta alimenteaza in zbor avioane NATO.

Guvernul a abandonat, de doua ori in ultimii ani, planul de a cumpara un avion prezidential. Administratia Prezidentiala i-a trimis premierului Victor Ponta un memorandum pentru a redeschide discutia achizitionarii unei aeronave, mai ales ca s-a cheltuit deja, in primele trei luni ale anului, o treime din bugetul pentru deplasari externe aprobat pentru 2015. Sumele au fost cheltuite pentru inchirierea de avioane pentru vizite externe.

Redeschiderea negocierilor a fost confirmata chiar de Palatul ...citeste mai departe despre "Iohannis ii cere lui Ponta avion, dupa ce-a dat 270.000 de euro pe bilete in 3 luni" pe Ziare.com

#presedintie cerere avion prezidential, #aeronava prezidentila Romania, #costuri zboruri externe Klaus Iohannis, #aeronava prezidentiala Iohannis , #Stiri Administratie