Iohannis indeamna Armata sa cheluiasca banii cu folos: Suntem deja foarte tarziu in anul fiscal

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 13:45
1068 citiri
Iohannis indeamna Armata sa cheluiasca banii cu folos: Suntem deja foarte tarziu in anul fiscal
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, la Cincu, ca ar trebui ca Ministerul Apararii sa ia toate masurile pentru a cheltui "cu folos" banii alocati pentru aparare, fiind deja "foarte tarziu" in anul fiscal.

"Recunosc ca suntem deja foarte tarziu in anul fiscal si ar trebui ca Ministerul Apararii sa ia toate masurile pentru a se incadra in cheltuirea cu folos, nu oricum, a acestor sume importante", a spus Iohannis.

Chestionat cu privire la o posibila discutie cu ministrul Apararii Adrian Tutuianu, presedintele a replicat: "O sa avem o discutie foarte aplicata pe aceste chestiuni".

Seful statului a afirmat ca nu exista probleme in ceea ce priveste aprobarile necesare pentru achizitiile in domeniul militar.

"Ceea ce trebuie achizitionat si pe ce trebuie sa se concentreze in acest an este foarte clar. Nu e nicio problema si exista toate aprobarile necesare penru ca aceste achizitii sa fie facute de Ministerul Apararii in conditii bune. (...) O sa discutam si aprobam aceste planuri imediat ce ne sunt prezentate", a subliniat seful statului.

Saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca planul pentru inzestrarea Armatei a fost retras de pe ordinea de zi a CSAT, pentru ca nu respecta cerinta cu alocarea bugetara de 2% din PIB pentru cel putin un deceniu.

El a precizat ca documentul va fi adaptat si prezentat ulterior in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

"Un document pe care nu l-am discutat, pentru ca a fost retras de pe ordinea de zi: Planul de inzestrare a Armatei pentru 2017-2026. S-a constatat ca acest document a neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru aparare pentru cel putin un deceniu", a afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca, inca de la inceput, intentia a fost de a nu se cheltui toti banii pentru dotari cu armament, ci si pentru dotari de tip logistica. ...citeste mai departe despre "Iohannis indeamna Armata sa cheluiasca banii cu folos: Suntem deja foarte tarziu in anul fiscal" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani armata, #Klaus Iohannis bani armata , #Stiri Administratie