Iohannis, premiu pentru merite deosebite in lupta cu coruptia, in Germania

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 22:40
832 citiri
Iohannis, premiu pentru merite deosebite in lupta cu coruptia, in Germania
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus a primit, miercuri, in Germania, Premiul Hermann Ehlers, acordat "pentru merite deosebite in sprijinirea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei". Cu acest prilej, seful statului a spus ca, in Romania, "consolidarea statului de drept si independenta justitiei au devenit fenomene ireversibile".

De la sediul Parlamentului Schleswig-Holstein, Iohannis a declarat ca "Romania se afla intr-un proces de transformare profunda, in ultimii ani justitia romaneasca devenind tot mai matura si mai independenta".

El a amintit de inceputurile mandatului sau, cand, a rememorat el, isi dorea ca "fenomenul coruptiei sa nu mai reprezinte una din problemele agendei publice".

"Am vazut in alegerea mea ca Presedinte oportunitatea de a-mi ajuta tara sa progreseze. Ca presedinte, mi-am asumat foarte ferm intarirea statului de drept si consolidarea mecanismelor democratice, pentru ca Romania sa fie un stat in care cetatenii se simt aparati in fata abuzurilor, in care ...citeste mai departe despre "Iohannis, premiu pentru merite deosebite in lupta cu coruptia, in Germania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis premiu Germania, #Iohannis premiu Hermann Ehlers Germania, #premiu Hermann Ehlers , #Stiri Administratie