LIVE Iohannis la bilantul Parchetului General: Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au cunoscut o crestere ingrijoratoare

Marti, 07 Martie 2017, ora 12:23
1183 citiri
LIVE Iohannis la bilantul Parchetului General: Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au cunoscut o crestere ingrijoratoare
Foto: Facebook/Ministerul Public

Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, a prezentat, marti, bilantul pe 2016 al Ministerului Public.

La sedinta din Sala Amfiteatru a Institutului National de Statistica, participa presedintele Klaus Iohannis, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, presedintele CSM, Mariana Ghena, sefa ICCJ, Cristina Tarcea, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si cel al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Sedinta de bilant este transmisa live pe site-ul Ministerului Public.

Ziare.com transmite principalele momente si declaratii in format LIVE text:

12:15 - Ia cuvantul ministrul de Justitie, Tudorel Toader:

- Exprim speranta, convingerea MJ si a mea pentru o buna colaborare institutionala in vederea realizarii in bune conditii a atributiilor care ne revin in activitatea de prevenire si infaptuire a Justitiei.

- Cei 2.600 de procurori cati functionati astazi activi in Romania reprezentati un pilon stabil, de baza, in statul de drept.

- Rreprezntati o putere formata din specialisti, spre deosebire de celelalte doua puteri, care au o functionalitate ciclica.

- Exprim speranta ca in continuare va veti desfasura activitatile in respect fata de drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, fata de demnitatea, prezumtia de nevinovatie, luand in considerare exigentele constitutionale, raportandu-ne la standardele democratice, la reperele Comisiei de la Venetia.

- Apreciez reducerea semnificativa a nr. de achitati: de la 1.193 in 2015, la 809 in 2016.

- Nu e suficient sa iei masuri asiguratorii, fiind necesara efectiva recuperare, intoarcerea pagubelor la bugetul consolidat al statului.

- Cu totii suntem preocupati de indeplinirea cerintelor MCV. Sunt convins ca trebuie sa fie un efort comun pentru indeplinirea acelor conditionalitati si ridicarea mecanismului.

- Apreciez eforturile sustinute ale MP si rezultatele in vederea corectei informari a opiniei publice. Nu e suficient ca actul de justitie sa fie corect indeplinit, e necesara si o corecta perceptie.

- MJ ramane preocupat de multiplele probleme pe care cu totii le stim. Avem in vedeere inflatia legislativa, multe legi care se contrazic. Sunt legi care dateaza de zece-15 ani. Au suferit atatea modificari incat nu mai au legatura cu filosofia initiala. De exemplu, Legea Educatiei are 41 de modificari in 5 ani.

- Ramanem preocupati de accesibilitatea legii pentru cetatean, de conditiile de detentie si de procesul legislativ, modificari ale legislatiei existente, de gara ...citeste mai departe despre "LIVE Iohannis la bilantul Parchetului General: Atacurile la adresa procurorilor si judecatorilor au cunoscut o crestere ingrijoratoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilant Ministerul Public 2016, #bilant Parchetul General 2017, #Iohannis bilant Parchetul General , #Stiri Administratie