Iohannis: Trebuie sa garantam cetatenilor acces la serviciile medicale si un act medical de calitate

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 11:53
935 citiri
Iohannis: Trebuie sa garantam cetatenilor acces la serviciile medicale si un act medical de calitate
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Romanii trebuie sa aiba acces garantat la serviciile medicale si la un act medical de calitate, printr-o finantare adecvata si administrarea eficienta a resurselor in acest domeniu, a afirmat joi presedintele Klaus Iohannis la evenimentul cu tema "Pacientul - centrul sistemului de sanatate", organizat la Palatul Cotroceni.

"Fara indoiala, sistemul sanitar are numeroase probleme - plecarea cadrelor medicale in strainatate, lipsa dotarilor si infrastructurii sanitare, management neperformant. Toate acestea se rasfrang in mod direct asupra pacientului.

Cred ca este de datoria noastra sa redam cetatenilor increderea in sistemul national de sanatate prin garantarea accesului real la serviciile medicale de care acestia au nevoie si a calitatii actului medical, prin finantarea adecvata si administrarea eficienta a resurselor in domeniu, prin redarea demnitatii profesionale personalului medical si stoparea exodului medicilor", a declarat Iohannis.

El a subliniat ca nicio problema din ...citeste mai departe despre "Iohannis: Trebuie sa garantam cetatenilor acces la serviciile medicale si un act medical de calitate" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis sistem sanatate, #Klaus Iohannis spitale Romania, #Klaus Iohannis pacienti spitale, #Klaus Iohannis reforma sanatate , #Stiri Administratie